Yerel

Pazarcıklılar'dan gövde gösterisi!

Gaziantep Pazarcıklılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği hizmet binasının temeli Gaziantep ve Kahramanmaraş protokolünün katıldığı görkemli bir törenle atıldı.

Pazarcıklılar'dan gövde gösterisi!
15-09-2024 07:30
15-09-2024 14:42
GAZİANTEP

Gaziantep Pazarcıklılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği hizmet binasının temeli Gaziantep ve Kahramanmaraş protokolünün katıldığı görkemli bir törenle atıldı.

Şehitkamil ilçesi 15 Temmuz Mahallesinde bulunan dernek binasının önümüzdeki yıl 1 Eylül Dünya Barış Gününde hizmete açılmasının planlandığı bildirildi.

Büyük ilgi gören temel atma törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Haz, Şehitkamil Belediye Başkanı Av. Umut Yılmaz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mutlu Kaya, Pazarcık Belediye Başkanı Av. Haydar İkizer, CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu, CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım, CHP Şahinbey İlçe Başkanı Zeki Gürsel, AK Parti Pazarcık İlçe Başkanı Halit Karabudak, sivil toplum kuruluşları, yöre dernekleri ve siyasi parti temsilcileri ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

SANAĞA: PAZARCIK BİR TÜRKİYE MODELİDİR

Gaziantep Pazarcıklılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cafer Sanağa, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, derneğin faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Başkan Sanağa, "Uzun süredir sabırsızlıkla beklediğimiz hizmet binamızın temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün sadece bir temel atmıyoruz. Pazarcık'ın büyük bir potansiyel gücü olan, gençlerimizin eğitimine katkı sunabilecek olmanın temelini atıyoruz. Hayatın içinde olan kadınlarımızın sosyal hayatına katkı sunacak bir merkezin temelini atıyoruz. Sevdamız dediğimiz, çocukluğumuzun, gençliğimizin geçtiği Pazarcık'ımızın kültürünü gelecek nesillere taşıyacak hizmetlerin temelini atıyoruz. Aslında bugün Türkiye modeli dediğimiz Pazarcık'ın kendi içindeki dayanışmasının, hoşgörüsünün temelini atıyoruz. Temelini attığımız bu hizmet binasını 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde hizmete açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

BAŞKAN SANAĞA'DAN BELEDİYELERE TEŞEKKÜR

Dernek Başkanı Cafer Sanağa, konuşmasına şunları söyledi: "Derneğimiz 2001 yılında kuruldu. Kurulduğumuzda yaklaşık 200 öğrencimize burs vererek süreci başlattık. O zamanki başkanımız Ali Aşkın'ın gayretleri ile bu süreç devam etti. Ancak daha sonra sürekliliği sağlamak için bir hizmet binamızın zorunlu olduğu ortaya çıktı. İkinci dönemde başkanımız Ali Rıza Kasakolu'nun yönetiminde bu gayrimenkulü aldık. Kendisine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Üçüncü dönemimizde de temelini atıp, hayata geçirmeyi planlıyoruz. Temel atma sürecinde bizlere desteğini esirgemeyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesine, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine, Şehitkamil Belediyesine ve Pazarcık Belediyesine teşekkür ediyorum."

KAYA: HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mutlu Kaya da törende yaptığı konuşmada, diğer illere örnek sayılacak dernek binasının Gaziantep için olduğu kadar Kahramanmaraş için de çok değerli olduğuna vurgu yaptı. Kaya, "Bugün geçmişimizle geleceğimizi bir araya getirecek, kültürel mirasımızı gelecek kuşaklara taşıyacak bir eserin temelini atıyoruz. Gerek Kahramanmaraş ve Pazarcık için gerekse de Gaziantep için önemli bir eser olacak. Örnek olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fırat Görgel bir cenaze töreninden dolayı aramızda bulunamadı. Kendisinin selamlarını  getirdim. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak bu eserin tamamlanmasında bize düşecek görevleri yerine getirmeye hazır olduğumuzu belirtir, eserimizin hayırlara vesile olmasını dilerim" diye konuştu.

HAZ: BEN FAHRİ PAZARCIKLIYIM

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Haz da, konuşmasında Pazarcıklıların Gaziantep'e olan katkılarından övgü ile bahsetti. Başkan Haz, "Sivil toplum kuruluşları kendi kültürlerini, yaşam tarzlarını yaşatmak, birlik ve beraberliklerini güçlendirmek için kurulurlar. Bunu yaparken de o şehrin kültürüne, ekonomisine, inançlarına, yaşam şartlarına en büyük desteği o sivil toplum kuruluşları verir. Bunların başında da Gaziantep'te bir Urfalı olarak söyleyeyim Pazarcıklılar Derneği gelir. Ben de fahri Pazarcıklıyım. Ben bugün Dünyada Türkiye, Türkiye'de Gaziantep deniliyorsa buna en büyük katkıyı Pazarcıklıların yaptığına inanıyorum. Çünkü, Pazarcıklılar kültürleri ile inançları ile yaşam tarzları ile ve ekonomileri ile Avrupa'da Türkiye'yi en iyi temsil eden yöredir. Bunu gönül rahatlığı ile söyleyebiliyoruz. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde burasının açılışını yapıp, şehrimize kazandıracağımıza inanıyoruz. Biz Pazarcıklıların kültür olarak da ekonomik olarak da iyi durumda olduklarını biliyoruz. Bunun gibi on tane daha bina yapabileceklerine inanıyoruz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. "

İKİZER: PAZARCIK'I DAHA ÜST NOKTALARA TAŞIYACAĞIZ

Pazarcık Belediye Başkanı Av. Haydar İkizer ise törende yaptığı konuşmada, daha güçlü bir Pazarcık lobisi için yapılan çalışmaları anlattı. Başkan İkizer, "Pazarcık'ın Gaziantep'te etkin ve etkili 6 adet derneği var. Bu derneklerimizin bir federasyon çatısı altında yönetilmesi için bir hayalimiz var. Dernek başkanlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek Pazarcığımız için bir etki grubu, daha güçlü bir kurum olarak karşınıza çıkmak istiyoruz. Pazarcık Belediyesi olarak buna öncülük etmeye hazırız. Burada iş insanlarımızı, akademisyenlerimizi ve çok değerli hemşehrilerimizi görüyorum. Pazarcık'ı en etkili şekilde temsil etmek, daha üst noktalara taşımak için herkesin elinden geleni yapacağına inanıyorum ve bu eserin gerçekleşmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

YILMAZ: EN ÇOK KISKANDIĞIM İLÇE PAZARCIK'TIR

Şehitkamil Belediye Başkanı Av. Umut Yılmaz ise temel atma töreninde yaptığı konuşmasında Pazarcık'ı bir Cumhuriyete benzetti. Başkan Yılmaz, şunları söyledi: "Bugün çok önemli bir gün. İnsanın kültürüne, geçmişine, köklerine, değerlerine sahip çıkması, bunları çocuklarına aşılaması çok önemlidir. Ben Pazarcıklıları seçim sırasında çok daha iyi tanıdım. Köylerini gezdim. Hepsi ile oturduk, sohbet ettik, yemek yedik. Pazarcık gerçekten büyük bir Cumhuriyet. Ben Pazarcık'ı bir Cumhuriyet olarak görüyorum. Bir Nizipli olarak da en çok kıskandığım Pazarcıklılardır. Allah birlik ve beraberliğinizi bozmasın. Biz burada çok güzel bir törene şahitlik edeceğiz. Burada uygun gördüğünüz bir salon, kat ya da odayı biz yaptıralım ve isimlendirelim. Şehitkamil'i burada yaşatmak istiyoruz. Biz Şehitkamil'i, Şahinbey'i, Karayılan'ı yaşatmak istiyoruz. Bu değerlerimizi bizden sonraki nesillere aktarmak istiyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından başkanlar butona basarak inşaat alanına ilk harcı döktüler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER