Yerel

POMEM 22. Dönem diploma ve yemin töreni

Gaziantep Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM)  22. Dönem mezunu polis memurlarının diploma ve yemin töreni yapıldı.

POMEM 22. Dönem diploma ve yemin töreni
31-12-2018 16:30

Gaziantep Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 22. Dönem mezunu polis memurlarının diploma ve yemin töreni yapıldı. Vali Gül, burada yaptığı konuşmada Türk Polis Teşkilatının kökünün çok eskiye dayandığını vurgulayarak Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü teşkilatlarından bir tanesi olduğunu kaydetti.

Gaziantep Polis Meslek Eğitim Merkezindegerçekleştirilen törende polis adayları ve ailelerine seslenen Vali Gül, anne ve babaların, ailelerin en çok görmek istediği tablonun yetiştirdiğiçocukların, vatana, millete hayırlı bir görevde bulunduklarını görmek olduğunu söyledi.

Türk Polis Teşkilatının özellikle son yıllarda teknolojik yenilenmesi ile beraber içerisindeki 15 Temmuz darbe sürecindeki hainlerin ayrışması ile daha da güçlendiğini belirten Vali Gül, “Bu kuruluşu güçlü kılan insan kaynağıdır.Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bekçisinden, polisinden, amirinden müdürüne kadar her kademede,  âdete kardeşlik hukukuyla kol kola girmek, omuz omuza vermek, Türkiye Cumhuriyetini muhafaza etmek, suçlularla mücadele etmek kimsesizlerin kimsesi olmak misyonunudevam ettirecektir” dedi.

Şu anda güvenilirliği en yüksek olan kuruluşun başında Türk Polis Teşkilatının geldiğini ifade eden Gül, bunun hiç şüphesiz polis ve amirlere borçlu olunduğunu dile getirdi.

Polis adayları ve ailelerini tebrik eden Vali Gül, “Polislerimizin yetişmesinde emeği geçen ailelerimiz, buradaki dört aylık kurstaki hocalarımız ve bu kursu hakkıyla yerine getiren kardeşlerimizi tebrik ediyor, bu meslekte şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize de sağlık, afiyet diliyorum” diye konuştu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Sertaç Solgun ise polis olmanın fedakârlık gerektirdiğini vurgulayarak, “polis olmak kar, yağmur, çamur demeden her şartta vatandaşa yardıma hazır olmak, her türlü zorluğa rağmen sabırlı merhametli ve şefkatli olmaktır” dedi.

Solgun, “Polis olmak yolda kalmışa yoldaş, devlete sığınmışa kardeş olmaktır. Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bütün insanlara eşit mesafede olma,  her türlü kötülükle mücadele ederken tertemiz kalabilmek, elif gibi dimdik olabilmektir. Şerefin dürüstlüğün, adaletin temsili olmak, milletine, devletine ölesiye sevdalı olmaktır” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Konuşmaların sonrasında mezunlar adına dönem birincisi Sinan Coşkun tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı.Vali Gül ve İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman tarafında dereceye giren mezunlara diploma ve ödülleri verildi.

Tören,  22. dönem polis adaylarının yemin etmesi ile son buldu.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER