Yerel

Şahinbey'den çiftçilere arpa, buğday ve gübre desteği

Şahinbey Belediyesi’nin çiftçilere vermiş olduğu 4.000 tonluk arpa, buğday ve gübre desteği Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katılımları ile başladı.

Şahinbey'den çiftçilere arpa, buğday ve gübre desteği
27-09-2024 19:56
27-09-2024 19:57
GAZİANTEP

Şahinbey Belediyesi’nin çiftçilere vermiş olduğu 4.000 tonluk arpa, buğday ve gübre desteği Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katılımları ile başladı.

Çiftçilere yönelik desteğini artırarak sürdüren Şahinbey Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katılımıyla çiftçilere 4 bin ton sertifikalı buğday, arpa tohumu ve gübre dağıtımına başladı. Çiftçilere 18.506.400 kg sertifikalı tohum ve 19.059.600 kg kimyevi gübre desteğinde bulunan Şahinbey Belediyesi desteklerini artırarak sürdürmeye devam ediyor. 

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ CİDDİ DESTEKLERDE BULUNUYOR

Gaziantep'in su ve sulama projelerinin bir an önce bitirilmesi için gerekeni yapacaklarını belirten Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Gıda arz güvenliği dediğimiz konu bütün dünyada devletlerin bir numaralı gündem maddesi oldu. Eğer siz gıda konusunda, gıda arz güvenliği konusunda problem yaşayan bir ülkeyseniz; bu sizin için bir milli güvenlik meselesidir. Sizin özgürlüğünüze, bağımsızlığınıza kasteden bir husus olur. Dolayısıyla bu noktada bizler bunun bilinciyle hem bu zamana kadar ki çalışmalarımızda hem de bundan sonraki üretim planlaması başta olmak üzere 40 yıldır konuşulan birçok konuyu inşallah önümüzdeki dönemde uygulayarak üreticisinden tüketicisine kadar o süreç içerisinde kimler varsa en ufak bir sorun yaşamasınlar.  Gübre konusunda son 22 yılda Gaziantepli üreticilerimize 89 milyar liralık gübre desteği verdik. Şahinbey Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemizle birlikte özellikle tarımsal üretim konusunda çok ciddi desteklerde bulunuyorlar. Bizim desteklerimizin yanında, her türlü tarımsal faaliyette onların da bizlerle beraber ortak hareket etmesi bizim açımızdan çok önemli. Çünkü birlikten kuvvet doğar. Belediyelerimizin fıstık alımı konusundaki destekleri, gayretleri ve özellikle de bu dönemde ihtiyaç olunan durumda ellerini taşın altına koymaları sebebiyle ben kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HER ZAMAN ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ

Çiftçilere verilen desteklerin artarak devam ettiğini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi olarak, 8 yıldan beri çiftçimizin ihtiyacı olan arpa, buğday, mercimek, slajlık mısır ve tohum desteklerimizi sürdürüyoruz. Bugüne kadar arpa ve buğday desteğinde 118 bin 500 tonu, gübre desteğinde ise 20 bin tonu geçtik. Bu sayede hem çiftçi sayımız yüzde 50 arttı hem de ekili alanımız 80 bin dekardan 300 bin dekara çıktı. Şahinbey’de ekilmeyen alan yok. Şu ana kadar 43 bin 555 ton yem dağıtımı gerçekleştirdik. İsteyene 16 koyun ve bir koç, isteyene ise iki gebe inek vererek çiftçilerimizin kendi geçimlerini sağlamasını sağladık. Domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıtmaya devam ediyoruz. Şu ana kadar 43 milyonun üzerinde fide dağıtımı gerçekleştirdik. Meralarımızı gübreledik. 2 bin arılı-kovan dağıtımı gerçekleştirdik. Süt sağım makineleri verdik, çizme dağıtımı gerçekleştirdik. Çiftimizin ihtiyacı olan ne varsa bakanlığımızın desteklerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi olarak her zaman çiftçimizin yanındayız, desteklerimize devam ediyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER