Gündem

Şehitkamil Belediyesi tarikata ait kaçak yapıları yıktı!

AKP'den CHP'ye geçen Şehitkamil Belediyesi ilçe sınırları içerisinde bulunan Hanzevi tarikatına ait kaçak yapıları yıktı.

Şehitkamil Belediyesi tarikata ait kaçak yapıları yıktı!
06-06-2024 09:47
06-06-2024 10:14
GAZİANTEP

AKP'den CHP'ye geçen Şehitkamil Belediyesi ilçe sınırları içerisinde bulunan Hanzevi tarikatına ait kaçak yapıları yıktı.

31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından AKP'den CHP'ye geçen belediyelerden Gaziantep Şehitkamil Belediyesi kaçak yapılara karşı savaş açtı.

Bu kapsamda ilçe sınırları içerisinde bulunan ve kamuoyunda "dağda devasa külliye" görüntüleriyle bilinen Suriye kökenli Haznevi Tarikatı'nın yaptığı kaçak yapılar, CHP’li Şehitkamil Belediyesi tarafından yıkıldı. 

Suriye kökenli Haznevi tarikatı Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde dev külliye inşa etmiş, Ekim 2023’te de ziyarete açılmıştı.

9 ay önce yapılan açılışa tarikat şeyhi Muhammed Muta Haznevi ile birlikte binlerce kişi katılmıştı. Tarikat üyeleri Haznevi’nin eline dokunabilmek, öpebilmek için izdiham oluşturmuştu.

BAŞKAN YILMAZ: KAMUNUN MALINI KORUYORUZ

Sözcü’ye konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz yıkımı doğruladı ve şunları söyledi: 

"Buranın izni yoktu. Orada devletin hazine arazisi üzerindeki yeri büyütmek istediler. Etrafını da çevirdiler.

Biz de izinsiz yerleri yıktık. Orası hazine arazisi. Bir şekilde o arsayı çevirmeye kalktılar. Şu anda bir kısmını yıktık, bayramdan sonra da diğer kısmı yıkacağız. 

Biz sadece hazinenin, yani kamunun malını korumaya çalışıyoruz. Yaptığımız bu. Kimsenin kafasına göre kamuya ait hazine arazisine müdahale etmesini istemiyoruz."

ŞENCAN: GAZİANTEP'TE ARTIK TARİKATLARA, VAKIFLARA HİZMET DÖNEMİ BİTTİ

Görüntüleri paylaşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü ve Şahinbey Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hasan Şencan, şunları söyledi:

"Gaziantep’te üs kuran bu tarikat, ülke gündeminde dağın başında yapılan bir külliye ile gündem olmuştu ama öncesinde benim yayınladığım bakanların ve milletvekilerinin sözde tarikat liderinin elini öptüğü videodan sonra ülke gündeminde gündem olmuştu. Bu gerici tarikatın sözde külliyesinin etrafında mera alanlarına yaptığı ahır ve vb yapılar kaçak olduğu için Şehitkamil Belediyemiz tarafından yıkıldı. Gaziantep’te artık tarikatlara ve vakıflara hizmet dönemi bitti, Suriyeliler ile bu şehrin demografik yapısı ile oynanırken bir de tarikatları çıktı karşımıza. Kuruluşun ve kurtuluşun partisi CHP olarak 1921 ruhu ile şehrimizi her alanda korumaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz." 

Şencan, ilçede bulunan devasa külliye ile ilgili de incelemelerin sürdüğünü kaçak olarak belirlenen yerlerin yıkımına devam edileceğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER