Yerel

Şehitkamil'de arapça yazılı tabelalar kaldırılıyor

CHP'nin Gaziantep'te 30 yıl sonra Umut Yılmaz ile kazandığı Şehitkamil Belediyesi de ilçede faaliyet gösteren iş yerlerinde arapça yazılı tabelaları kaldırmaya başladı.

Şehitkamil'de arapça yazılı tabelalar kaldırılıyor
06-05-2024 19:47
06-05-2024 20:01
GAZİANTEP

31 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP'ye geçen belediyelerde arapça tabelalar kaldırılmaya devam ediyor. Son olarak CHP'nin Gaziantep'te 30 yıl sonra Umut Yılmaz ile kazandığı Şehitkamil Belediyesi de ilçede faaliyet gösteren iş yerlerinde arapça yazılı tabelaları kaldırmaya başladı.

Türkiye genelinde CHP'li belediyelerin seçim vaadi olarak sunduğu birçok il ve ilçede arapça tabelalar sökülüyor. Gaziantep'in merkez ilçesi olan ve nüfus olarak bir milyona yaklaşan Şehitkamil Belediyesi, Başkan Umut Yılmaz'ın talimatıyla iş yerlerinde arapça yazılı tabela, led ışık, poster, reklam, tanıtım materyallerine yönelik söküm işlemine başladı. 

Şehitkamil Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Zabıta ekiplerimiz, ilçemizde faaliyet gösteren iş yerlerinde arapça yazılı; tabela, led ışık, posterler vb. reklam, tanıtım materyallerine yönelik denetim ve söküm işlemine devam ediyor." ifadeleri kullanıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER