Gündem

Sivas'taki deprem sonrası Naci Görür'den ilk açıklama

Sivas'ta bugün 10 dakika arayla 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmesinin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den değerlendirme geldi.

Sivas'taki deprem sonrası Naci Görür'den ilk açıklama
17-10-2024 17:08
17-10-2024 21:58

Malatya'da dün 5.9 büyüklüğünde deprem meydana gelmesinin ardından bugün de Sivas 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde depremlerle sallandı. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür Sivas depremlerine ilişkin olarak, "Erzincan-Mersin’ e kadar uzanıyor ve Kayseri’den geçiyor. Büyük deprem de üretebilir" yorumunu yaptı.

"BÜYÜK DEPREM ÜRETEBİLİR"

Görür, "Sivas’ın doğusunda iki deprem oldu. Biri 4,7 diğeri 4,2. Depremler Merkezi Anadolu Fay Zonu içinde (CAFZ). Zon oligosenden beri aktif. Sol yönlü, doğrultu atımlı. Erzincan-Mersin’ e kadar uzanıyor ve Kayseri’den geçiyor. Büyük deprem de üretebilir. Ecemiş Fayı olarak da bilinir" ifadesini kullandı.

Sıvas’ın doğusunda iki deprem oldu. Biri 4,7 dlgerl 4,2. Depremler Merkezl Andolu Fay Zonu icinde (CAFZ). Zon oligosenden beri aktif. Sol yonlu, dogrultu atimli. Erzlncan-Mersin’ e kadar uzanıyor ve kayseri’den geçiyor. Büyük deprem de üretebilir. Ecemiş Fayı olarak da bilinir pic.twitter.com/UiD0qpbc9R— Prof. Dr. Naci Görür (@nacigorur) October 17, 2024

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER