Siyaset

Tüzük taslağını bu hafta tamamlayacak: CHP’de kurultay yaklaştıkça öneriler netleşiyor

Taslak metinde ön seçim için “Bazı yerlerde karar örgüte bırakılsın. Üyelik tanımı değiştirilerek ‘Aidatını ödeyen, parti çalışmalarında aktif olan kişi’ yapılsın” gibi önerilerin konuşulduğu belirtildi.

Tüzük taslağını bu hafta tamamlayacak: CHP’de kurultay yaklaştıkça öneriler netleşiyor
29-08-2024 06:08
29-08-2024 09:28

CHP Tüzük Komisyonu, gelecek hafta yapılacak tüzük kurultayı öncesi partinin genel merkezinde ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

Taslak yazımına geçildiği, ortaya çıkacak metnin bu hafta il başkanlarıyla paylaşılacağı ve pazartesi tüzük komisyonunun tekrar toplanacağı öğrenildi. Taslak metinde ön seçim için “Bazı yerlerde karar örgüte bırakılsın. Listelerde genel merkez kontenjanı olsun. Üyelik tanımı da değiştirilerek ‘Aidatını ödeyen, parti çalışmalarında aktif olan kişi’ yapılsın ve tanıma uyan üyenin ön seçimde oy kullanması sağlansın” gibi önerilerin konuşulduğu belirtildi. Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesiyle ilgili ise “tüm üyelerle yapılacak ön seçim önerisinin konuşulduğu ancak hem örgüt içinden hem de yönetimden öneriye sıcak bakılmadığı” kaydedildi.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞME

Ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de taslak son şeklini almadan hem eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi hem de Ankara’da tüzük gündemiyle yapılacak il danışma kurulu toplantısında parti üyeleriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER