Yerel

Üniversite öğrencileri, esnafa E-MÖP Projesi'ni anlattı

Şehitkamil Belediyesi, projenin daha çok kişiye ulaşmasını sağlamak amacıyla üniversite öğrencileriyle işbirliği yaptı. Üniversite öğrencileri, vatandaşa ve esnafa E-MÖP Projesi hakkında bilgi verdiler.

Üniversite öğrencileri, esnafa E-MÖP Projesi'ni anlattı
18-05-2018 23:27

Türkiye’ye örnek teşkil edecek yeni bir projenin uygulamasını geçtiğimiz aylarda başlatan Şehitkamil Belediyesi, projenin daha çok kişiye ulaşmasını sağlamak amacıyla üniversite öğrencileriyle işbirliği yaptı. Üniversite öğrencileri, vatandaşa ve esnafa E-MÖP Projesi hakkında bilgi verdiler.

Gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir çevre bırakma hedefiyle çalışan Şehitkamil Belediyesi, geri dönüşüm konusunda geçtiğimiz aylarda Gaziantep’te bir ilke daha imza attı. Daha önce hayata geçirdiği MÖP Projesi ile çok önemli başarılar elde eden Şehitkamil Belediyesi, kapsamını genişlettiği MÖP Projesine bağlı olarak E-MÖP projesi uygulamasını başlatmıştı. Aydınlar Mahallesinde 7 bin metrekare alan üzerine kurulan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde evlerde, ticari ve kurumsal işyerlerinde oluşan atık elektrikli ve elektronik eşyalar ile koltuk, kanepe gibi hacimli atıklar toplanarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Tesiste toplanan atıklar, gruplarına göre ayrı konteynırlarda biriktiriliyor ve belli zamanlarda lisanslı geri kazanım tesislerine gönderiliyor.

BİLGİLENDİRME VATANDAŞI DA ESNAFI DA MEMNUN ETTİ

Gaziantep Üniversitesi’nde farklı bölümlerde okuyan üniversite öğrencileri, gönüllü olarak yaptıkları bilgilendirmeler ve dağıttıkları broşürler ile E-MÖP Projesi’nin daha çok kişiye ulaşması için destek oldular. Eskimiş, bozulmuş ve kullanılamayan; büyük ev aletleri, küçük ev aletleri, bilgisayar parçaları, aydınlatmalar, ısıtıcılar, iş aletleri, elektronik oyuncaklar, atık piller, akümülatörlerin geri dönüşüme kazandırılmasını kapsayan E-MÖP Projesi’nin önemini vatandaşa ve esnafa anlatan üniversite öğrencileri, projenin içerisinde oldukları için mutlu olduklarını ifade ettiler. Doğayı, gelecek nesilleri ve ülke ekonomisini yakından ilgilendiren E-MÖP Projesine ilişkin üniversite öğrencileri tarafından yapılan bilgilendirme hem vatandaşı hem de esnafı memnun etti. Üniversite öğrencileri; eskimiş, bozulmuş, kullanılmayan elektronik ve hacimli atıkların geri dönüşüme kazandırılması için 241 44 55 Alo Atık Hattının aranması gerektiği bilgisini paylaştılar.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER