Eğitim

Veliden okul müdürüne silahlı saldırı girişimi

Manisa'daki Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu'nda bir veli, okulun müdürüne silahlı saldırı girişiminde bulundu.

Veliden okul müdürüne silahlı saldırı girişimi
14-09-2024 14:39
14-09-2024 18:27
MANİSA

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bulunan Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu'nda bir veli okul müdürüne silahlı saldırı girişiminde bulundu.Çarşamba günü gerçekleşen olayda müdüre saldırı girişiminde bulunan veli S.T çocuğuna sınıf tekrarı yaptırıldığı iddiasıyla okul müdürü Mustafa Örnek ile önce telefonda tartıştı. Telefonla görüştüğü okul müdürü Örnek'i tehdit edip, okulun bahçesine çağıran S.T. yanında getirdiği tabancayı  Örnek'e doğrulttu ancak silah tutukluluk yaptı. Okul müdürü Örnek, saldırıdan yara almadan kurtuldu.Sonrasında veli S.T olay yerinden ayrıldı.

'İLK SIKINTILARI DEĞİL' 

Yaşananların üzerine Eğitim-İş Manisa 1 No'lu Şube Basın-Yayın ve Uluslarası İlişkiler Sekreteri Burcu Başkonak Cumhuriyet'e özel açıklamalarda bulundu.Olayın çarşamba günü yaşanmasına rağmen iki gündür ortaya çıkmamasının enterasan bir durum olduğunu belirten Başkonak, "Bizim aldığımız duyuma göre okul müdürü öğretmenlerden bu durumun duyulmamasını rica etmiş. Bu velinin okulda okuyan iki çocuğu var ve bu olay müdür ile ilk sıkıntısı da değil ama o olay söylenene göre araya bir polis memurunun girmesiyle kapatılıyor" dedi. 

'İZMİR'E KAÇTIĞI BİLGİSİ VAR'

Saldırgana iki gündür kimsenin ulaşamadığını söyleyen Başkonak, saldırganın Manisa'dan İzmir'e kaçtığı ile ilgili bir bilginin de kendilerine geldiğini aktardı. Okulun çok merkezi bir yerde olduğunu ifade eden Başkonak bu olayın vesilesiyle okullarda güvenlik personeli bulunmamasını da eleştirdi. Başkonak, şahsın yakalanmamasına rağmen okulda iki gündür eğitim, öğretimin normal bir şekilde devam etmesinin tuhaf olduğunu da sözlerine ekledi. Ayrıca saldırganın iki çocuğunun da iki gündür okula gittiği öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER