İran’ın resmi yayın yapan televizyon kurumuna bağlı Nasim isimli kanalda Perşembe güne yayınlanan “İnanılmaz Dörtlü” isimli kamera şakası programında bir parkta yapılan gizli kamera çekimleri sırasında ekrana yansıyan bir çiftin öpüştüğü görülmüş. Sadece 3 SANİYE süren görüntü muhafazakârları AYAĞA kaldırmış.
Kanal, ÖZÜR dilemiş ve montaj hatasından olduğunu söylemiş ve buna sebeb olanlara ceza verileceğini bildirmiş.”
Bir de MUT’A NİKÂHINA bakıverin !
Geçici olarak evlenme:
Evlilik süresi, erkeğin teklifine ve kadının kabulüne bağlıdır. Bu süre 15 DAKİKA da olabilir, bir GÜN de olabilir, SENELERCE de olabilir.
Burada, şahide gerek yoktur.
Erkek, eşinin NAFAKASINI temin etmek ZORUNDA DEĞİLDİR.
Erkek, şartsız ve sayısız kadını bir arada bulundurabilir. Babasının muvafakatı hiçbir halde şart değildir.
Eşi, erkeğin mirasçısı olamaz; erkek de kadının mirascısı olamaz. Ancak çocuk doğarsa, babaya aittir ve mirasçı olur.
Boşanmada şahide gerek yoktur, “FESHETTİM” demek yeterlidir.
Fesihte, erkek nafaka vermek zorunda değildir.
***
İran’ın Mollaları bu işten iyi para kazanmaktadır. Erkek, bir MOLLAYA gidiyor; mollanın elinin altındaki kadınların resimlerinin bulunduğu albümlerden seçim yapılıyor ve Molla, o kadını getirtiyor. Saatlik ve günlük … isteğe bağlı olarak NİKÂH işini İslâmi usullere göre DUALARLA yapıyor, ÜCRETİNİ alıyor, erkek de karıyı alıp götürüyor. Süre bitince de herkes kendi yoluna gidiyor.
Şîîler bu hükümleri, Kur’an-ı Kerim’in Nisa Suresi’nin 24. Ayetine dayandırmaktadırlar:
“Savaşta ESİR olarak ellerinize geçen (cariye)ler müstesnâ, evli kadınlar (la evlenmeniz) de yasaklandı. İşte bunlar size Allah’ın yazdığı yasaklardır. Bunlardan başkasını, iffetli yaşamak, ZİNÂ etmemek şartıyla mallarınızla istemeniz (mihirlerini verip almanız), size helâl kılındı. O halde ONLARDAN ne kadar FAYDALANIRSANIZ, ona karşılık KARARLAŞTIRILMIŞ olan ÜCRETLERİNİ (mihirlerini) verin. Kararlaştırılandan başka, karşılıklı hoşnut olduğunuz hususta size sorumluluk yoktur…”
Şîîlere göre mut’a nikâhı, Resûlullah tarafından teşrî edilerek (kanunlaştırılarak) mübah olduğu bildirilmiş ve onun sağlığında sahâbenin bir kısmı bu şekilde evlenerek çocuk sahibi olmuşlardır.
Ehl-i Sünnet, mut’a nikâhının Hz.Peygamber’in sünneti ve Kitâb’la neshedildiğini (yani ortadan kaldırıldığını) ileri sürer.
Bunlara göre Talâk Suresi 1, Nisâ Suresi 12 ve Mu’minûn Sûresi 6 ve Meâric Suresi 30. Âyeti ile mut’a nikâhı yürürlükten kaldırılmıştır.
Şîîlere göre bu nikâh, doğrudan doğruya Hz. Ömer tarafından keyfî olarak yasaklamıştır.
***
FAHİŞELİĞİN ve GAVATLIĞIN İslâmiyet’deki kılıfının adı MUT’A nikahıdır.
***
Not: 1)
"Temmuz 2015’te de; 29 yaşındaki kadın karikatürist Atena Fargadani, Muhalif karikatürleri nedeniyle yaklaşık 8 aydır, İran’ın işkenceleriyle ünlü Evin Hapishanesi’nde tutulan Fargadani hakkında yeni bir dava açıldı. Davanın gerekçesi ise Fargadani’nin 1 Haziran’daki duruşmasının ardından görüştüğü ERKEK AVUKATIYLA TOKALAŞMASI. Bir gardiyanın ihbarı üzerine açılan davada genç kadına “EVLİLİK DIŞI CİNSEL İLİŞKİDE BULUNMAK” suçlaması yöneltildi. Tutuklanan avukat ise 3 gün sonunda 60 bin dolar kefalet karşılığında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Fargadani, bu davada suçlu bulunursa 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası alabilir."
Not: 2)
İslamiyet’deki diğer NİKÂH çeşitleri:
1. Misyar Nikahı: Kocası kendi tayin ettiği zamanlarda eşinin yanına gidiyor.
2. Misyaf: Yaz Nikahı
3. Binyat et-Talak: Boşanma Niyetli Nikah
4. Zevaç Friend: Arkadaş Nikahı
5. Misfar: Sefer Nikahı
6. Örfi nikah: Tamamen gizli nikah
7. Nehariyye: Gündüz Nikahı Hanefi, Şafi ve Hanbeli mezheplerinde görülen “nehariyye”de erkek, sadece gündüz vakti bir araya gelmek şartıyla, bir kadınla nikah kıyabiliyor.