USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BOZKURT SELAMI

05-07-2024
-Türkiye Milli Takımı'nın Almanya'da yapmış olduğu maçta gol atan Merih Demiral'ın gol sevinciyle 'Bozkurt' selamı vermiş olması, Hristiyan dünyasını rahatsız etmiştir. PKK Avrupa'da zafer işareti yapar, Hristiyan futbolcular haç işareti yapar, müslüman olanlar secdeye varır hiç kimse rahatsız olmaz nedense?
-Almanyadan Bozkurt Selamı soruşturması başladı. Evet,
Akp hükümetinin de 15 Temmuzda Demokrasi nöbetlerinde bir ay boyunca Bozkurt selamı yaptığını hatırlatalım. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP eski genel başkanı Kılıçdaroğlu, Meral Akşener hep halka Bozkurt selamı verdiler.  Siyasiler, MHP ve Ülkücü seçmenden oy almak için Bozkurt selamını araç olarak kullandılar. Eee kullanmasını bilenlere işte yeni bir görev düşüyor. Bozkurt Selamı yapan futbolcuyu savunmanın tam zamanıdır. Hiiç kıvırmayın. Sahip çıkmayan kaybeder. Bu durum şunu gösterir; Bozkurt Selamının halka mal olduğunu gösterir. -Bozkurt Selamı, Ergenekon'dan çıkışta Türklere yol gösteren dişi kurt Asenayı unutmadıklarına dair bir ahde vefa selamıdır. Bu selam yalnız MHP ye ait değildir.
Ancak MHP yaşatıyorsa teşekkür etmek gerekir. Diğer partiler kurum ve kuruluşlar, dernekler, vakıflar da Bozkurt selamını kullanabilirler.  Bozkurt selamı daha sonra Türk Ordularında subaylar arasında askeri selamlaşmada kullanılmıştır. Bozkurt selamının 10 bin yıllık bir tarihi vardır. Çin ve Uygur bölgesinde Bozkurt selamı yapan askeri heykelcikler de çıkmıştır. Atatürkün Bozkurt sevdasını tarihe soralım. Atatürk de aynı zamanda bir Bozkurttu. Masasındaki çağrı zili olarak kullandığı heykelciği bile Bozkurttur. Paraların, pulların üzerine Bozkurt bastırmıştır. Petrol ofisinin sembolünü Bozkurt koymuştur. Bozkurtlu sigara, Bozkurtlu jilet çıkarmıştır. İzcilerin adını yavrukurt, göğüs armasını ve şapkasındaki nefteyi kurtbaşı olarak düzenlemiştir. Eğer Atatürk, Kurt selamını bilseydi izcilerin armasını Kurt Selamı yapardı. Lahey Adalet Divanı Atatürke bir Bozkurt heykeli hediye etmiştir. Maraş merkezde bayrak tutan bir Bozkurt heykeli diktirmiştir. Avrupalı tarihçi Atatürkü anlatan kitabına isim olarak Atatürk veya Mustafa Kemal ismini koymamış, kitabının ismini bizzat Bozkurt koymuştur.  
-Bozkurt selamını ilk olarak Azerbaycan da Ebulfeyz Elçibey tarafından Başbuğ Alparslan Türkeşe müjdelenmişti. Sayın Türkeşin aracılığı ile Türkiyeye yayılmıştır.
Ergenekon yurdun adı
Börteçine kurdun adı.
Evet, Türk ulusu, kendi karakteri ile Bozkurtun karakteri arasında bir bağ kurmuş, Bozkurtu totem olarak kabul etmiş ancak tapmamıştır. Kurt, esarete gelmez, Türk de esarete gelmez. Kurt, leş yemez, avını taze bir şekilde avlar ve yer. Türk de g... yakın yerden et yemez. Kurtlar köylere avlanmaya giderken, hilal taktiği ile köyün köpeklerini aralarına alır etkisiz hale getirdikten sonra köye girerler. Tarihte Türk komutanlar bu hilal taktiği sayesinde düşmanı yenmişler. "Kurt, kışı geçirir ancak yediği ayazı unutmaz" sözü Türklerde meşhurdur. İntikamcı olduğunu gösterir. Fatih Sultan Mehmet: 
"Türk olmak zordur, çünkü; dünya ile savaşırsın,
Türk olmamak daha zordur çünkü Türk ile savaşırsın." Kışın kar yağarken aç kaldığında, adeta Tanrıya yalvarırcasına uzun uzun ulur, Tanrı onun bu yakarışını karşılıksız bırakmaz,  kudret helvası yağdırdığı söylenir. Türkler de zor durumda kaldıkları zaman sorunlarını Allaha havale ederler. 
-Uygurlar, Bozkurtu semavi olarak kabul ederler. Müslümanlar da köyünün gökten indirildiğine inanır ve mübarek sayarlar. Bozkurtun siluetinin aya yansıdığına ve aydan indirildiğine inandıkları için kendilerine AyGur yani Aydaki GURT demişler. Sonra UyGur olmuştur. Sonra medeni anlamında UyGar, yani Kurt Medeniyetini kurmuştur. Şaman Türklerince Kurt ve Tilki uğurlu hayvanlara girer. Tavşan ve Baykuş uğursuz hayvanlara girer. Bu nedenle Türkmen Alevileri Tavşanı yemezler. Türkler, bir savaşa veya sefere giderken karşılarına Kurt çıktığı zaman, bu seferin uğurlu olacağına ve zaferle biteceğine inanırlar. Kurt giderse giderler, Kurt oturursa oraya yerleşirler ve orasını vatan yaparlar. Bu nedenle vatan kutsaldır. Çünkü orayı Kurt işaret etmiştir. 
-Uygurlarla birlikte 23 Türk boyu daha Gur(t) ünvanı almışlardır. Bu 24 boy tarihte GUR BOYLARI olarak yerini almışlardır. SÜGUR, UTİGUR, DİGUR, BİTİGUR, SİGUR, ASGUR, GURMANÇ, GUREYŞ gibi.
-Sonuç olarak Gur, GURT, Kurt, Bozkurtun Türk mitolojisinde önemli bir yeri vardır. Saygılar. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?