USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bir bütündür!

16-09-2024
Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü, yalnızca topraklarımızın fiziksel savunulması ile değil, aynı zamanda halkımızın refahı, bağımsızlık, laiklik ve cumhuriyet değerlerine bağlılığımızın korunmasını da gerektirir. Bu bağlamda, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek güçlenecek ve ne bağımsızlığımızdan, ne de demokratik değerlerimizden asla taviz vermeyeceğiz.
Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emperyalizme ve kapitalizme karşı verdikleri mücadele, sadece bir askeri zafer değil, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan bir ulusal bağımsızlık savaşıdır. Bugün bize düşen görev, bu kazanımları, modern Türkiye’nin özgürlükçü ve laik yapısını tehdit eden her türlü gerici ve baskıcı unsura karşı korumaktır.
Günümüzde Türkiye’nin her alanına nüfuz eden gerici hareketler, toplumsal eşitliği, çağdaşlığı ve demokrasiyi zayıflatma girişiminde bulunmaktadır. Bu bağlamda, aydınlanmacı ve eşitlikçi bir toplum arzusuyla hareket eden her yurttaşın mücadelesi, bir onur mücadelesi olarak değerlendirilmelidir.
Bu mücadelenin temel hedefi, yolsuzluk, işsizlik ve yoksulluk gibi yapısal sorunların yanı sıra işçi ve emekçilerin emek sömürüsüne karşı da direnmek; ayrıca, terör, yağma ve talana karşı durarak Cumhuriyet'in değerlerini savunmaktır. Cumhuriyetin kuruluş ilkeleri, bu değerlerin korunması adına her türlü dış ve iç tehdide karşı mutlaka savunulmalıdır.
Unutulmamalıdır ki; 
Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık, laiklik ve demokratik değerleri, ancak ve ancak toplumsal dayanışma ve birlik beraberlik ruhu ile korunabilir ve geleceğe taşınabilir. 
Ne mutlu Türküm diyene.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?