Neden iktidar yapısı ile resmi muhalafeti
aynı kefeye koyuyor ve birbirinin küresel kardeşleri olduklarını, birbirlerinin yedek türevleri olduğunu söylüyoruz ?
Aşağıda,
Bağımsız düşünce ve analiz grubumuz,
Demokratik Değişim Hareketi 'nce gerçekçi tespitlerle ortaya çıkarılmış analizlerden, ortaya koyduğu verilerden, büyük resmin aslında çok daha büyük olduğunu, çok tehlikeli sularda yüzüldüğünü,
her kültür düzeyindeki kişinin anlayabileceğini söylüyoruz.rs.
*****
YÜZLEŞME SEANSLARI-4
DEMOKRATİK HUKUK DEVLETİ OLAMAMANIN 17 YILLIK MALİYETİ VEYA BEDELİNİ HESAPLADIK...
TAM BİR BUÇUK TRİLYON ($) DOLAR..!
BİR ÜLKEDE DEMOKRASİ VE HUKUK YOKSA, O ÜLKEDE SOYGUN VE FAKİRLİK VARDIR !
HUKUK DEVLETİ, DEMOKRASİ VE EKONOMİK KALKINMA ARASINDAKİ İLİŞKİYI İNCELEMEK VE ÜZERİNDE BİR DEFA DAHA DÜŞÜNMEK ÜZERE, aşağıdaki satırları, sizlerin dikkat ve yorumlarınıza arz ediyoruz...
Sevgili arkadaşlar;
HUKUK DEVLETİ VE DEMOKRASİ'nin ekmeğimizle, işimizle ve genel olarak refâhımız ve çocuklarımızın geleceğiyle çok ilgili olduğunu, özet bir şekilde rakamlara dayalı olarak aşağıdaki satırlarda olduğu gibi anlatırsak, hukuk ve demokrasi talebinin milletimiz ve insanımız için ne kadar önemli olduğunu da çok iyi anlamış oluruz.
Demokrasi ve hukuk devletinin hâkim olduğu bir ülkede; şahısların keyfi kararları değil, kurumsal yapıların ortak aklı geçerli olduğundan ve her türlü kamu kaynağının harcanması hukuki denetim altında ve "rekabet koşulları" içinde gerçekleşiyor demektir.
Bir ülkede objektif hukuk kuralları ve "REKABET" koşulları işliyor ise; "EKONOMİK AKTÖRLER" muktedirlerle YANAŞMA ilişkileri kurmak yerine, VERİMLİLİK, KURUMSALLAŞMA ve yüksek organizasyon düzeyi peşinde koşmak ve ARGE yatırımları ile yenilikleri takip etmek zorunda kalırlar.
Şimdi bu bilgiler dahilinde size 17 yılda Türk ekonomisinin ürettiği ve kamunun kullandığı kaynaklar üzerinden, niye bu duruma düştüğümüzü, ne kadar büyük miktarlarda kaynağın "israf ve yolsuzluğa" konu olduğunu anlatalım...
TÜRK EKONOMİSİ 17 yılda 11 Trilyon 928 milyar $'lık GSYH üretti. Bu kaynağın 2 Trilyon 905 milyar $'ını ise DEVLET BÜTÇESİ olarak siyasiler kullandı ve dışarıdan da yaklaşık 670 milyar $'lık kredi olarak borç ve yabancı kaynak kullandık. ( İmar rantlarını bu hesaplamaya almadık.)
Yani toplam olarak; bu ülkede 17 yıl boyunca 15 TRİLYON 503 MİLYAR $'lık kaynak kullanıldı...
Şimdi diyeceklerimize hazır olun;
Demokrasi ve hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda, yüksek kurumsallaşma, kurallara uygun çalışan rekabetçi piyasaların sağlayacağı "verimlilik" ortamında, yüksek organizasyon düzeyiyle "israf ve yolsuzluğu" önlemiş olsaydık, toplam kaynaklar üzerinden %10 asgari hesabıyla bile, fazladan 1,5 TRİLYON $'lık bir kaynak tasarrufu sağlamış olurduk.
DÜŞÜNEBİLİYOR MUSUNUZ DEMOKRASİ VE HUKUK DEVLETİ BİZE TAM 1,5 TRİLYON PARA KAZANDIRMIŞ OLACAKTI. TAM AKSİNE DEMOKRASİ VE HUKUK OLMAYINCA asgariden 1,5 TRİLYON $ kaybetmiş olduk.
Bir buçuk trilyon $ nasıl bir paradır diye soruyorsanız, bu miktar Türkiye'nin 8 yıllık merkezi hükümet bütçesi kadardır.
Şimdi ise 50-70 milyar $ nereden bulur da durumu kurtarırız diye çırpınıyoruz.
Demokrasi ve hukuk devleti taleplerimizi "aydın fantezisi" sayan bedevilere hatırlatalım istedik...Şimdi anladınız mı ısrar ve inatla "DEMOKRATİK HUKUK DEVLETİ" diye niye çırpındığımızı.
Ey Türk milleti; bilmelisin ki, DEMOKRASİ ve HUKUK DEVLETİ olamazsak, her yıl yüz milyarlarca $'lık kaynak YANAŞMA DÜZENİNİN adamlarının arasında paylaşılacak ve hep birlikte bu makûs talihi milletçe yaşamaya devam edeceğiz...
25 kuruşluk poşet parasıyla siyasi polemik üretenlerin, bu makro rakamlardan bahsetmemesi ise tam bir tiyatro.
Bu çıplak gerçeği sana iktidarıyla-muhalefetiyle birlikte siyaset sınıfı sana anlatmaz ey halkım !
DEMOKRATİK DEĞİŞİM HAREKETİ
******
Demokratik Değişim Hareketi 'ne,
sunduğu Düşünce ve Çözümler için teşekkürlerimizle.
#halkkürsüsü #halkkürsüsükültür